Cart00 kr

Nibe

NIBE är Nordens största tillverkare av villavärmeprodukter. Med ett stort miljöansvar skapar NIBE hållbara energilösningar i teknologins framkant. Deras  värmepumpar utvinner energi från bland annat bergvärme, markvärme och värmen i luften. Andra produkter som ingår i deras sortiment är varmvattenberedare, ackumulatortankar, ventilationsvärmeväxlare, olika typer av villapannor samt solenergiprodukter. Läs mer...

 

VARFÖR VÄLJA EN VÄRMEPUMP FRÅN NIBE?

I snart 70 år har NIBE tillverkat energieffektiva och hållbara klimatlösningar för ditt hem. Med vårt nordiska arv kombinerar vi förnybar energi med ny smart teknik för att ta vara på naturens kraft.

Oavsett om det är en kylig vinterdag eller en varm eftermiddag i sommarsolen ger NIBE dig ett perfekt inomhusklimat. Vi förser ditt hem med kyla, värme, ventilation och varmvatten – alltid med minimal inverkan på naturen.

BERGVÄRME

Ta vara på den lagrade energin i marken. En NIBE bergvärmepump ger dig värme, varmvatten samt kyla när solen gassar.

LUFT/VATTEN

Sänk dina kostnader med en NIBE luft/vattenvärmepump. Den värmer under årets kalla månader och svalkar under sommaren.

FRÅNLUFT

Med en NIBE frånluftsvärmepump återanvänder du energin från inomhusluften för att få värme, varmvatten och ventilation.

 

BYT UPP DIG TILL LÄGRE DRIFTKOSTNAD MED BERGVÄRME

Även för bergvärmepumpar har det hänt en hel del med prestandan de senaste åren. Idag kan 80% av hushållets värmebehov utvinnas från en bergvärmepump, något som inte ansågs vara möjligt för 15 år sedan. Förutsättningarna för energibesparing vid byte av bergvärmepump är därför mycket positiva. Vi låter Per Törnkvist, bergvärmeexpert på NIBE, redogöra för de främsta fördelarna med ett utbyte.

"Förutom energibesparingen, vilken kommer som en naturlig följd av bättre verkningsgrad och prestanda, så är de nyare modellerna även betydligt tystare. Det är heller inga problem att få upp varmvattentemperaturerna till högre nivåer, något som inte var givet för 15 år sedan. Vidare så är det numera möjligt att distansstyra sin värmepump med mobilen, något som ger 100% kontroll för användaren", säger Per.

Denna ökade kontroll på energianvändandet och på minskade elkostnader möjliggörs med hjälp av onlinefunktionerna NIBE Uplink och Smart Price Adaption. Funktioner som bidrar till ett jämt inomhusklimat och anpassar värmeproduktionen efter behov.

"Förutom att vara ute i god tid och se till att vara påläst när väl byte blir aktuellt, bör man även för ett så lönsamt utbyte som möjligt, ta hänsyn till att förändrade omständigheter kan ha ökat husets energibehov. Exempel på detta är uppvärmt garage, tillbyggnation, pool eller fler boende. På samma sätt kan tilläggsisolering ytterligare sänka uppvärmningskostnaderna", tipsar Per.

 

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss