Cart00 kr

Köp dörrar

En värld av dörrar! En dörr är inte bara en dörr… den är så mycket mer.

Designen på en dörr kan smälta in på ett diskret sätt eller väcka känslor med ett uppseendeväckande uttryck. Dörren kan stänga ute ljud, eller hålla dem innanför...

Oavsett om det är en ytterdörr eller innerdörr du söker, kommer den förändra hur ditt boende uppfattas. Vad är det din besökare ser när man står utanför ytterdörren och väntar?

Är det dags för dig att byta till ny dörr / dörrar? Kontakta gärna vår kundservice. Vi kan hjälpa till med vad som är viktigt att tänka på vid dörrbyte. Allt från vad du skall tänka på inför ditt köp, till tips och råd vid montering. Vi har också de verktyg och infästningsprodukter som behövs för dörrmontaget. 

Hittar du ändå inte vad du söker, kontakta oss, så tar vi fram ett förslag på dina önskemål, som t.ex. specialstorlek, special kulörer m.m.

VÄLKOMMEN IN Läs mer...

Köp online hos HemmaTema.se, varumärken som Swedoor, Dooria, Ekstrands Dörrar, TF Osby, Leksands Dörren, Diplomat, Nordan, Polardörren, Scandidoor, Snickarper, Sveadörren, SP, Traryd, Elit, Velfac, Mirox, Outline, Hajom, Lingbo, Westcoast, Nordiska, Primo m.fl.

6 punkter att tänka på när du ska välja dörr:

  1. Välj stil på dörren som överenstämmer med husets tidsålder eller om huset har en ny design, följ den råda tråden i det formspråket som du vill förmedla på ditt hus.
  2. Tänk på ljusinsläpp i hallen.
  3. En ytterdörr kan mycket väl avvika i kulör mot fönster och dörrar på insidan. Viktigare är det att formspråket stämmer med huset i övrigt.
  4. En ytterdörr är bland det första en besökare ser av huset och ger därmed ett första bestående intryck av ditt hus. Välj därför en kavlitetsdörr, men även för att kvalitetsdörr håller bättre och en ytterdörr utsetts för mycket hårda krav. Den blåser upp/igen, den skall tåla kraftig kyla och blöta på utsidan, samtidigt som det är varmt och torrt på insidan. Både ytter- och innerdörrar öppnas och stängs oftare än fönster. 
  5. Glöm inte se över låsningen i samband med dörrbytet. Ska du ha traditionella mekaniskt lås eller välja ett elektriskt? 
  6. Läs HemmaTema.se "Tips & Guider" innan du köper en ny dörr.

 

VAD ÄR MODULMÅTT?

I dörrbranschen talas det om modulmått. Dessa mått anger hålet i väggen där karmen skall monteras. Är hålet exempelvis 900 mm x 2100 mm (bxh) så är modulmåttet 9x21. För att det skall finnas utrymme att justera karmen, tillverkas samtliga våra dörrar och karmar med justermån. Det betyder att karmens yttermått är något mindre än det exakta modulmåttet. Oavsett vilken dörrmodell du väljer, rekommenderar vi att du lämnar ca 12 mm justermån runt karmens sido- och överstycke. Se mått innerdörrar

VILKEN STORLEK SKA JAG HA?

I Sverige har vi olika standardmått när det gäller dörrar och de benämns ofta "modulmått". För innerdörrar är de vanligaste bredderna modul 7, 8, 9 och de vanligaste höjderna 20 och 21. För ytterdörrar är modulerna oftast 9 eller 10 respektive 20 eller 21. En dörr kan exempelvis ha storleken 9x21 vilket innebär att dörren tillsammans med karmen är avsedda för en väggöppning som är 90cm bred och 210cm hög. För att få fram vilket mått som du skall ha, mäter du alltså "hålet" i väggen. Se måttabell

VILKA INNERDÖRRAR KAN JAG BESTÄLLA SOM SKJUTDÖRRAR?

Samtliga av våra innerdörrar till bostäder kan beställas som både infällda skjutdörrar och utanpåliggande skjutdörrar. Vi har även färdiga regelpartier för inbyggnad av skjutdörrar och kornischer för skjutdörrar som skall hänga utanpå väggen.

VILKEN KULÖR ÄR ERA STANDARDVITA DÖRRAR MÅLADE MED?

Våra standardvita dörrar är målade med en färg som heter NCS S 0502-Y, som har ett glansvärde på ca 25. Denna nyans är standard på många snickeridetaljer som lister, foder etc.

INGÅR KARM NÄR MAN KÖPER DÖRR?

Ytterdörrar säljs inklusive karm, innerdörrar säljs exklusive karm.

 

Underhåll

Fettfläckar, skokräm och liknande, behandlas direkt, med ett milt rengöringsmedel på en ren och fuktig trasa. Starka lösningsmedel får inte användas. Torka alltid rent ytan omedelbart efter rengöring - oavsett vilken metod som används.

Gångjärn smörjs med syrafritt fett vid behov. Låset ska vanligtvis inte smörjas.

I regel krävs bara rengöring, såvida inte skador uppstått eller onormalt slitage har förekommit.

Trä är ett levande material som påverkas och förändras av fukt och temperaturskillnader. Se till att ha bra uppvärmning och ventilation i rummet. Ta bort fläckar som uppstår innan de riskerar att torka in i materialet.

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss