Cart00 kr

Högtryckstvättar

5 tips att tänka på vid köp av högtryckstvätt!

Vissa saker kan man helt enkelt inte klara sig utan. Med en högtryckstvätt underlättar du många tråkiga och jobbiga moment - allt ifrån att tvätta bilen, trädgårdsmöblerna till att få bort mossa och ful beläggning från ditt trädäck eller dina markplattor.

Med hjälp av olika tillbehör underlättar du ditt arbete med rengöring. T.ex. till rengöring av trädäck eller marksten är det bra att ha en tralltvätt påkopplad, vilket också skyddar dina omgivande ytor mot stänk och smuts, samt att risken för att skada träytan minimeras. Läs mer...

  2 Produkter

   

   

   

  Kolla upp motorns effekt, tryck och vattenmängd

  1. Ju kraftfullare motor desto större blir förmågan att både skicka ut ett högre tryck men även en större mängd trycksatt vatten. Det är just kombinationen högt tryck och så högt vattenflöde så möjligt som är hemligheten bakom en effektiv högtryckstvätt.

   

   

  1. Tekniken är densamma hos alla tillverkare – en axialkolvpump och en elmotor. Det förekommer mycket glädje-bar i marknaden. Mycket av marknadsföringen kring högtryckstvättar handlar tyvärr om pumpens max tryck. Men det är arbetstrycket, det vill säga det som kommer ut i spolröret, som vi egentligen borde bry oss om. Se också på motorns effekt - det är ju den som gör jobbet.

   

   

  1. Den som tänkt använda maskinen till att tvätta cyklar, trädgårdsmöbler och liknande mindre jobb behöver inte nödvändigtvis den kraftfullaste motorn. Men tänk på att ju enklare maskin du köper desto längre får du alltså hålla på och resultatet blir inte lika bra.

   

   

  1. Till extra krävande rengöringsuppgifter är därför inte de minsta tvättarna att rekommendera. En tumregel är att satsa på en maskin där pumpens max tryck är 120 bar eller högre, och där elmotorn är på minst 1600 - 1700 watt. Detta betyder att du får ett vattenflöde på minst 360 liter per timme, till lite mer krävande arbetsuppgifter som rengöring av trädäck eller markplattor bör du satsa på en kraftfullare högtryckstvätt.

   

   

  1. Ha även i minnet att högtryckstvätten ska användas med försiktighet. Trycket är som högst vid munstyckets mynning. För att få bort hårt sittande smuts ska därför munstycket hållas nära (15-25 centimeter) det som ska tvättas. Handlar det om känsliga ytor eller lös smuts ska avståndet ökas. Använd alltid skyddskläder när du tvättar och var särskilt noga med skyddsglasögon. Och rikta aldrig strålen mot dig själv eller andra.

   

  Produkter

  Mina sidor

  Förmåner

  Om oss