Cart00 kr

Fasadfönster

Hur väljer och mäter jag fönster?

I de flesta hus som är byggda innan 80-talet är det inte standard mått eller så kallade modulmått, utan storleken på fönstret kan variera. Därför har vi ett unikt design verktyg när du beställer nytt fönster hos oss. Du anger själv exakt det måttet du vill ha på fönstret och sedan bestämmer du vilken färg, typ av glas m.m. Sedan är det bara att trycka på köp knappen (om du vill) och fönstren kommer levereras hem till dig. Mer tips om byta fönster och fönsterrenovering, finner du länkarna vilken typ av fönster skall jag ha och hur mäter jag mina fönster. Hos oss finner du bl.a. varumärken som SP, Traryd, Ekstrands, TF Osby, Velux, Velfac, Elit, Primo, Mockfjärd, Mirox m.m. Vi har inte alla varumärken tillgängliga för köp online. Kontakta oss för offert om du vill ha pris på övriga varumärken som vi har i vårt sortiment.  Läs mer...

3 Produkter

Val av fönster beror på flera faktorer som kan påverka dina behov och önskemål. Här är några saker du kan tänka på när du väljer fönster:

  1. Material: Fönster kan vara tillverkade av olika material, till exempel trä, trä/aluminium eller PVC. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar. Till exempel är träfönster kanske är att föredra på ett gammalt trähus, men kräver mer underhåll än andra material, medan trä/aluminium och PVC fönster är betydligt mer underhållsfria.

  2. Energianvändning: Fönster kan vara en stor källa till värmeförlust i ditt hem. Därför kan du överväga energieffektiva fönster som är utformade för att minska energianvändningen och dina energikostnader.

  3. Stil: Fönster finns i olika stilar, till exempel traditionella, moderna eller arkitektoniska. Du kanske vill välja fönster som passar din hems arkitektur och stil. Hos HemmaTema kan du alltid finna en stil som passar just ditt hus. Vi har flera olika varumärken och modeller. 

  4. Storlek: Fönster kan vara olika storlekar och former. Du kan välja stora fönster för att öka naturligt ljus i rummet eller små fönster för att ge mer intimitet. Hos HemmaTema kan du välja egen valfri storlek, utan extra kostnad. Det är viktigt att välja rätt storlek i förhållande till hållets stolrek. Dels för att infästningen ska bli bra, men också för att det skall bli estetiskt snyggt. 

  5. Pris: Fönster kan variera i pris beroende på material, storlek och andra faktorer. Du kan överväga din budget när du väljer fönster.

När du väljer fönster är det också viktigt att tänka på installationen. Felaktig installation kan leda till energiförlust och problem med drag eller fuktighet. Det kan vara en bra idé att anlita en professionell för att installera dina fönster. Hör av dig till HemmaTema för rekommendation av montörer. 

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss