Cart00 kr

Betong- & Tegelpannor

Bra guider och tips för hur du utför ditt takbyte och vad du ska tänka på i samband med takbytet!

HemmaTema.se Sveriges snabbaste växande nätbutik! I vårt byggvaruhus både i Malmö och här i vår webbshop hittar du byggvaror som betongpannor tegelpannor, takpapp, takduk, nockpannor, samt snö- och taksäkerhet. Ska du byta tak eller lägga ett nytt tak, så hittar du bra pris och kvalité hos HemmaTema.se. Här finns allt från taktegel, frånluftshuv för ventilationen, till ett komplett tak. Läs mer om 4 viktiga punkter vid takbyte nedan... Läs mer...

37 Produkter
 • Filtrera
  • Färg
  • Varumärke
  • Material
  • Modell

Fyra saker du skall tänka på i samband med takbyte.

 1. Det krävs bygglov om du vill ändra form eller färg på dina takpannor. Har du annat material än takpannor krävs det också bygglov. I vissa fall krävs det inte bygglov, kolla alltid med ditt byggnadskontor nära dig.
 2. Är det lika bra att tvätta takpannorna? Nej, det är det inte. Fel utfört skadar det dina pannor och förkortar ytterligare livslängden, men även rätt utfört förlänger det inte livslängden. Dessutom är ju förmodligen underlagsduken eller underlagspappen föråldrar och det är den som håller tätt mot det vatten och snö som tränger in under din takpanna.
 3. Har du idag ett lättviktstak med papp, plåt eller eternit, kontrollera att dina takstolar håller för den ökade vikten som takpannor innebär. Ta gärna kontakt med en byggnadskonstruktör. 
 4. Gör du takbytet själv, följ tillverkarens montage anvisning. Anlitar du en firma som skall byta ditt tak, så rekommenderar vi att du väljer en certiferad takfirma med bra referenser. 

Kontakta gärna vår kundtjänst för mer råd om ditt takbyte eller klicka på länkarna SÅ HÄR VÄLJER DU TAK eller SÅ HÄR LÄGGER DU TAK. 

HemmaTema.se erbjuder även Installerat & Klart takbyte i en radie om 60 km från Malmö, KONTAKTA OSS om du vill har en "all inclusive offer" på ditt takbyte, så kommer vi tillbaka med ett erbjudande.

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss