Cart00 kr

Velfac

VELFAC fönster och dörrar

När du behöver nya fönster, är VELFAC leverantör av idealiska lösningar gällande design, energi, kvalitet och rådgivning.

Våra fönster och dörrar lever upp till kraven inom säkerhet och energibesparing och bidrar till att du kan känna dig trygg med ditt inköp - oavsett om du ska bygga nytt eller renovera. Du får hållbar, dansk design av högsta kvalitet, vilket också ger dig bästa möjliga inomhusklimat där gratis energi från solen utnyttjas. Fönstren anpassas för just din bostad och dina behov. Läs mer...

1 Produkt

 

FÖNSTER OCH DÖRRAR SOM FULLÄNDAR DIN BOSTAD

Det är ett stort beslut att investera i nya fönster och dörrar. Det krävs överväganden gällande bostadens utseende, önskad färg och vilka öppningsfunktioner du behöver. Hos VELFAC hittar du inspiration till hur du kan fullända din bostad, och vi ger dig goda råd om hur du på bästa sätt utnyttjar dagsljuset och solens energi.

VELFAC skräddarsydda fönster och dörrar för hus och hem

Titta på ditt hus innan du väljer fönster

Att köpa nya fönster och dörrar till sitt hus kan kopplas till många val och det är viktigt, att du klargör vad du behöver och hur det passar in i husets uttryck. Oavsett om ditt hus är nytt eller gammalt, har vi massor av fönster, som passar stilen. Med ett nytt fönster har du också möjlighet att flytta stilen i en annan riktning om du vill.

 

 

GODA GRUNDER ATT VÄLJA VELFAC

  • VELFAC fönster är tillverkade av högsta kvalitet, men framför allt är VELFAC fönster uppbyggda av en unik design och konstruktion, vilken säkerställer energieffektivitet medan maximalt naturligt ljus släpps in.
  • Uppmärksammar detaljer.1 Fönster, skjut- eller terrassdörrar från VELFAC skräddarsys för att passa just dina behov. Allt från storlek och färg, till glastyp och handtag, vilken kombination du än väljer är VELFAC fönster designade för hålla för livet.
  • Ökad komfort. De smala bågprofilerna gör att VELFAC fönster har marknadens största ljusinsläpp, vilket ger ditt hem en känsla av rymd och harmoni. Den ökade komforten förstärks genom användningen av ett högeffektivt glassystem med en träkarm invändigt för en varm ombonad känsla, samt en motståndskraftig, pulver-lackerad aluminiumbåge på utsidan, vilket skapar en säker och hemtrevlig miljö för dig att vistas i.
  • Mångårig erfarenhet. Det första VELFAC fönstret producerades 1952. Därefter har VELFAC fortsatt att vara pionjärer och kontinuerligt vidareutvecklat och förbättra produkten. Resultatet är ett fönstersystem som är designat för att hålla minst 40 år.
  • Underhållsfria fönster.2 Alla VELFAC fönster består av en slitstark, väderbeständig aluminiumbåge utvändigt, vilket gör att du slipper slipa och måla dina VELFAC fönster. När dina fönster blivit installerade behöver du bara tvätta av bågarna regelbundet samt olja gångjärn och handtag.
  • Personlig säkerhet. Personlig säkerhet är en av huvudkriterierna när man väljer fönster. I alla VELFAC fönster, terrass- och skjutdörrar är glasrutan monterad inifrån och kan inte demonteras från utsidan, medan aluminiumbågen är designad för att motstå den mest beslutsamma brottslingen. Olika val av egenutvecklade handtag och lås hjälper till att ytterligare öka säkerheten. VELFAC fönster är godkända enligt kraven i Secured by Design.
  • Design och solenergi. De slanka bågprofilerna möjliggör att det inte finns någon estetisk skillnad på fasta och öppningsbara bågar. Genom att det ser lika ut, skapar det ett enhetligt och harmoniskt uttryck till din fasad. Den unika fönsterkonstruktionen ger även avsevärt större glasyta och därmed också ett ökat dagsljusinsläpp. På så vis tillförs i större utsträckning naturens eget element – solenergin!

 

1. VELFAC 200 FÖNSTER & FÖNSTERDÖRRAR

VELFAC 200 fönster kännetecknas av sin unika design med mycket enkla och eleganta linjer. En design som passar bra i modern svensk arkitektur. Fönster och fönsterdörrar ser likadana ut, oavsett om de är öppningsbara eller fasta, vilket hjälper till att få fram de rena linjerna i huset.

Möjligheterna med VELFAC 200 fönster och terrassdörrar spänner vitt från enkla fönster med ett modernt look till spröjsade fönster med ett mer klassiskt utseende.

Spröjsade fönster kan tillverkas i ett otal olika kombinationer och önskar du spröjs kan du själv välja/designa hur dina spröjsade fönster skall se ut.

VELFAC 200 består utvändigt av en aluminiumram som gör att fönster och fönsterdörrar är praktiskt taget underhållsfria och tål väder och vind. På insidan är det en träkarm som bidrar till att skapa en ombonad inomhusmiljö.

 

2. TRÄ ELLER TRÄ/ALU FÖNSTER?

Träfönster är vackra, men underhållskostnaden gör också att träfönster kan bli dyrare i längden. Fönstertillverkare rekommenderar oftast underhåll var tionde till vart sjunde år. Ett träfönster påverkas mycket av väder och vind. Livslängden kan också påverkas av på vilken sida av huset fönstren sitter, om man har skruvat i termometrar eller stormhakar på fönstret, eller om de utsätts för havsluft.

Om du är trött på att måla och lägga tid och pengar på att underhålla fönster har VELFAC fönster som utvändigt består av en aluminiumram som gör att fönster och terrassdörrar är praktiskt taget underhållsfria och tål väder och vind. Detta gör att utvändigt målningsarbete och slipning inte behövs, och sparar dig tid och pengar i underhållningskostnader. På insidan är det en träkarm som bidrar till att skapa den ombonade inomhusmiljö som de vanliga träfönsterna gör. När dina nya fönster från VELFAC har installerats behöver du bara tvätta av bågarna regelbundet och  olja gångjärn och handtag någon gång då och då.

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss