Cart00 kr

Nimo

Företaget Nimo är idag ett framgångsrikt företag med tillverkning av bland annat strykskåp, torkskåp, tvättbänkar och tvättlådor. Den moderna designen i Nimos produkter har en hög kvalitetskänsla men följer även de senaste trenderna. Nimo erbjuder energisnåla och skonsamma produkter för det moderna klädvårdsrummet till konsumenter över hela Norden. Här hittar du det du söker för en komplett tvättstuga! Läs mer...

25 Produkter

 

Energisnålt och hållbart

Där dina kläder blir som nya

Tvättstugan är landet där kläderna är kung. Det är här varje plagg får nytt liv, igen och igen och igen. Nimo ger tvättstugan liv med modern design och energismarta lösningar. Här kan ni kika runt bland alla våra energisnåla torkskåp.

Torkskåpet

Skonsam och energisnål

På Nimo har vi utvecklat och byggt torkskåp sedan 1961 med framtiden i sikte. Med dagens torkskåp kan vi erbjuda både snabb och skonsam torkning till lägre energiförbrukning än något annat alternativ på marknaden. Läs mer om våra torkskåp här.

Strykskåpet

Snygg och flexibel

Öppna skåpet, fäll ut strykbrädan och ställ in den arbetsposition som passar dig bäst. IronMaid är både snygg i rummet och praktisk för strykningen.

Tvättbänken

En stabil trotjänare

Våra tvättbänkar byggs av högkvalitativa material och har genomtänkta detaljer för att passa i de flesta miljöer.

 

Torkskolan_Lapp

Om du tror att torkskåp är energislukande, då har du fel. Om du tror att torkskåp är dyra, då har du fel. Och om du tror att torkskåp är osmidiga och kräver en massa tid och plats, då har du fel fel fel.

Här berättar vi sanningen om torkskåp – och sätter dig i Torkskolan. I fem enkla lektioner får du lära dig att torka dina kläder så att de håller längre. Men först fem argument som talar för torkskåpet…

Med ett torkskåp sparar du pengar och energi. Om du använder ett modernt torkskåp i en timme varje dag blir årskostnaden ca 330 kronor (200 torkningar per år). Det kallar vi energiekonomiskt.

Med ett torkskåp slipper du störande dunkdunkdunk-ljud från en torktumlare halva natten. Du får en lugnare hemmamiljö, och du får sova bättre och längre.

 

Med ett torkskåp får du en inbyggd torkställning. Du får plats med 16 meter tvätt på mindre än en halv kvadratmeter golvyta. Du kan stänga dörren om tvätten och behöver aldrig tänka på att ”ställa undan” den.

Med ett torkskåp får du tid över till annat. Du behöver bara hänga in tvätten, sätta på värmen en timme eller två – eller skippa värmen och ställa dörren på glänt över natten – så blir det torrt.

Med ett torkskåp får du hela och rena kläder längre. Att hänga är det mesta skonsamma torkmetoden. Och vissa plagg behöver du inte ens tvätta, det räcker med att torka dem.

 

Alltså: Rätt använt är torkskåpet en hjälte – för ditt liv, för din plånbok, och för dina kläder. Men hur är egentligen ”rätt använt”? Torkskolans fem enkla lektioner lär dig att effektivt torka dina kläder så att de håller längre. Tyst i torkrummet – nu kör vi igång med lektion ett. Tvättbjörnen Nimo visar vägen.

 

Tvätta inte. Tumla inte. Torka.

Många kläder och skor kräver inte alltid tvätt. Du behöver inte tvätta skor och stövlar som har blivit blöta eller overallen som fått smuts på knäna. Borsta bort smutsen och häng eller ställ in dem i torkskåpet. Efter en timme eller två på låg värme är de torra på nytt.

Det säger ju sig självt att det sliter betydligt mindre på kläder och skor om du tvättar och torktumlar dem mer sällan. Dessutom går det snabbare – och du sparar energi. Det är knappast någon tillfällighet att så många förskolor använder torkskåp; att torka många plagg går snabbt och är praktiskt.

 

Slå på värmen – men bara när det behövs.

Ett torkskåp torkar kläder med värme – eller utan. Många gånger behöver du inte ens sätta igång torkskåpet för att tvätten ska bli torr. Ställ bara skåpsdörren på glänt, så är dina kläder torra några timmar senare. Energikostnaden blir då såklart lika med noll. Om du sätter på värmen i torkskåpet blir kläderna torra lika snabbt som i en torktumlare. Tänk också på detta:

  • Anpassa tid och effekt efter hur mycket tvätt du har hängt i skåpet. Lite tvätt – kortare tid. Mycket tvätt – längre tid. Ett torkskåp tar 90–120 minuter att torka en tvätt på fyra kilo.
  • Många torkskåp idag är sensorstyrda. Det innebär att en sensor känner av när kläderna är torra och stänger då av värmen. En liten mängd tvätt kan på så sätt bli torr på 20 minuter. Du får kläder som är mjuka, torra och sköna att ta på sig. Dessutom sparar du pengar genom att bara betala för den värme som behövs; använder du ett torkskåp med värmepumpsteknik är kostnaden mindre än en krona per timme. Billigare än så här går det inte att torka kläder.

 

Häng tvätten rätt och tätt.

I ett torkskåp torkar du 16 meter tvätt på mindre än en halv kvadrat- meter golvyta. Torkskåpet tar betydligt mindre plats än till exempel en ranglig torkställning, och riskerar heller aldrig att välta omkull. Vem som helst i familjen – kort som lång, ung som gammal – kan enkelt hänga in kläder i torkskåpet, när som helst. Det är såklart bra, eftersom det mest skonsamma sättet att torka nytvättade kläder är just att hänga dem. I ett torkskåp kan du dessutom välja om du vill plantorka eller dropptorka dina plagg; tjocka och stickade plagg mår bra av att torkas liggande, alltså plant. Så häng rätt, tätt och energiekonomiskt!

 

Ta hand om dina kläder.

De finns ett gammalt djungelordspråk som lyder: ”De kläder du är rädd om, de torkar du i torkskåp.” Och det är faktiskt sant! Faktum är att många plagg inte ens tål att torktumlas; de krymper, blir skrynkliga eller förstörda. Dit hör bland mycket annat träningskläder, overaller, skjortor, blusar och kjolar. När du tar hand om dina kläder sparar du pengar; du kan använda kläderna längre och slipper köpa nya så ofta. Ta till exempel en barnoverall, som kan kosta runt 1000-lappen; för den pengen har du råd att använda torkskåpet varje dag under flera år.

Om du är osäker: kolla på tvättlappen inne i plagget. Du lär inte hitta någon symbol med ett överkryssat torkskåp. Allt går nämligen att torka i torkskåp – det tar hand om alla dina kläder. Med ett sensorstyrt torkskåp får du kläder och handdukar som är mjuka, släta och varma när du plockar ut dem. Du riskerar heller aldrig att övertorka dem och göra dem stela. När tvätten är torr är tvätten är klar!

 

Du bestämmer tork-tempot.

Hur bråttom har du? Ett torkskåp kan torka tvätten lika snabbt som en torktumlare. Det kan vara bra att veta om du har ont om tid. Skulle du ha gott om tid kan du låta torkskåpet gå på lägre effekt under ytterligare några timmar – utan att tvätten surnar. Eller ställ bara dörren på glänt, så självtorkar tvätten. Med ett torkskåp har du alltså en snabbtorkare, en långsamtorkare eller en väl tilltagen torkställning – du bestämmer när det ska vara vilket. Oavsett val håller du energiförbrukningen på en sansad nivå, och får fler slantar över i plånboken.

 

Du har gått alla fem lektionerna i Torkskolan. Wohoo! Nu har du kläm på hur man använder ett torkskåp på rätt sätt. Du har lärt dig att torkskåpet är ett snabbt, skonsamt och energiekonomiskt sätt att ta hand om alla dina kläder. Som belöning får du schyssta magneter som du kan sätta upp på torkskåpet.

 

 

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss