Cart00 kr

INR

SÅ SKAPADE VI "NÄSTA GENERATIONS BADRUMSINREDNING"

Vad kan man egentligen förvänta sig av sin badrumsinredning? För dig som ska renovera eller inreda badrum för första gången kan frågeställningen nog kännas märklig. "Självklart ska det väl hålla – jag investerar ju så mycket i det här projektet!" tänker kanske du. Följ med oss på resan som ledde oss fram till "INR Möbelstandard" – vår egen standard för badrumsinredning i våtrum, med krav långt bortom dagens branschstandarder. Läs mer...

4 Produkter

 

NÄSTA GENERATIONS BADRUMSINREDNING

Välkommen att utforska vårt kompletta dusch- och möbelsortiment där varje komponent genomgått åtskilliga tester och utsatts för påfrestningar många gånger det som den nordiska genomsnittsfamiljen bjuder under mer än 15 års tid. Med marknadens bästa och mest tåliga ytbehandling, i kombination med högsta kvalitet på trä, glas och aluminium samt Vionaro-lådsystem från världsledande Grass, skapar vi badrumsinredning – oavsett produkt och serie – som tillhör marknadens absoluta toppskikt både vad gäller design, innovation och kvalitet. Nästa generationens badrumsinredning är här.

 

VISKAN Grip 120 med fyra lådor snett från sidan. Tvättställsblandare STRICT och spegel SCENE 60. Takdusch EASE i krom.

 

BADRUMMET – HEMMETS

MEST UTSATTA MILJÖ

På INRs kvalitetsavdelning är badrummet synonymt med "hemmets mest utsatta miljö", dels eftersom det används så flitigt och dels eftersom fuktnivåerna i badrummet med råge slår nivåerna i hemmets övriga rum. Inredningen måste alltså kunna tåla betydligt mer än tv-bänken i vardagsrummet eller till och med luckorna i köket.

Tyvärr är det mer regel än undantag att dagens badrumsmöbler tar skada på något vis redan före passerad garantitid – inte sällan med fuktskador som resultat. Kanske har just du råkat ut för det och söker nu en mer långsiktig och hållbar lösning, och vill läsa på innan du tar beslut i den stora investering som en badrumsrenovering ju är?

Då har du hittat precis rätt.

 

VÄLKOMMEN IN I VÅRT LABORATORIUM

Som marknadsledande på duschlösningar var testning och dokumentation förstås inget nytt men just på möbelsidan såg vi att vi kunde göra mer, och insåg snabbt att det märkligt nog inte fanns så mycket att gå på när det gäller standarder för just det så utsatta badrummet.

Under knappt ett års tid sysselsatte sig våra innovatörer, produktutvecklare och kvalitetsspecialister på heltid åt att igen sätta sig in i alla befintliga branschstandarder, föra dialog med branschorganisationer för trämöbler och träleverantörer samt sätta upp och förbereda för de troligtvis mest omfattande tester av badrumsinredning som någonsin gjorts.

Vi var fast beslutna att gå till botten med nuvarande kvalitetsproblem i branschen, givetvis med det slutgiltiga målet att kunna skapa och leverera ut en helt ny nivå på kvalitet inom badrumsmöbler: Nästa generations badrumsinredning.

INR TX Lack

 

FRÅGESTÄLLNING: SPELAR TYPEN AV TRÄ NÅGON ROLL? 

I vårt laboratorium i Malmö – INR Lab – lät vi träkomponenter från samtliga av marknadens vanligaste badrumsmärken (inklusive våra egna då befintliga) ligga i vattenbad för att undersöka fukttålighet. Med jämna intervall mätte vi fuktskadenivåerna och kunde konstatera att samtliga svällde: Oavsett fabrikat och oavsett om komponenten sades vara "fukttrög" eller inte. Vi kunde alltså konstatera att fuktresistensen inte ligger i trämassan utan i ytbehandlingen dvs lacken vilket förde oss framåt mot jakten på den perfekta lacken och nya tester.

SVARET ÄR ALLTSÅ NEJ.

 

VINNAREN: TX MÖBELLACK

Efter åtta månaders testande hittade vi den lack som visade sig vara helt överlägsen alla övriga med en resistens mot fukt minst tre gånger de normala. I själva verket fick vi avbryta våra tester eftersom vi inte såg någon som helst påverkan på trät inom den tid som skulle motsvara minst 15 års slitage i badrummet.

Vi kallar den TX ('Top Extreme'), vår egen nya, silkeslena och extremt tåliga möbellack som håller för både fukt och det dagliga slitaget idag, imorgon och under minst de 15 år som vår nya, förlängda garanti utlovar. Och det trots en våt handduk mot lådfronten eller en skvätt rödvin på lördagskvällen, ja, det vill säga den utsatthet som får anses vara högst normal i badrummet – hemmets mest utsatta nivå.

Samtliga INR badrumsmöbler sprutlackeras med tre lager TX möbellack vilket ger en inkapslad yta utan skarvar där fukt annars lätt kan tränga in och skapa problem.

Kommod VISKAN Grip 120 i 'Premium White' med tvättställsblandare STRICT. Spegeln SCENE 60.

15 ÅRS GARANTI

Att leverera marknadens tåligaste och mest slitstarka badrumsinredning är ett löfte som vi inte tar lättvindigt på. Med hundraprocentig bakgrund i våra mycket omfattande laboratorietester, erbjuder vi dig därför hela 15 års garanti på både duschlösningar och badrumsmöbler. På den här sidan kan du läsa mer om vad vår garanti omfattar.

Felaktiga delar ersätts med samma eller likvärdig produkt ur gällande sortiment. Eventuella monteringskostnader ersätts inte. Garantin gäller inte om monterings- och skötselanvisningar ej följts. Omfattar ej repor, märken som uppstår genom oaktsamhet vid daglig användning eller olyckshändelse, ej heller komponenter som ses som förbrukningsmaterial, såsom tätningslister, hjul, strålsamlare, lampor, transformatorer etc. Garantin omfattar inte frysskador eller skador och funktionsfel som uppstår genom orenheter i vattnet. Rördragning och installation av vatten och el ska vara fackmannamässigt utförd och överensstämma med Boverkets byggregler. I övrigt gäller konsumentgarantins rekommendationer.

Från och med 2019 års sortiment lämnar vi 15 års material- och funktionsgaranti på:

• Kommod och skåpsstommar

• Lådfronter och skåpsluckor

• Lådor och skensystem

• Möbel- och duschgångjärn

• Duschglas och glashyllor (riktlinjer enligt Svensk Planglasförening)

• Beslag, handtag och knoppar

 

VÅRT MILJÖARBETE

Att värna om miljön för denna och kommande generationer är något vi ständigt har med oss när vi tillverkar vår badrumsinredning - från design till paketering och frakt. Vi jobbar med kontinuerligt testade och noga utvalda miljöanpassade material för lång hållbarhet och låter oss gärna utmanas och granskas för att utveckla bättre och mer hållbara lösningar framåt. 

Vårt miljöfokus har burit frukt! Sedan 2014 är alla duschväggar i LINC-serien Svanenmärkta.

 

MILJÖPOLICY

Alltid bedriva vår verksamhet inom ramen för gällande lagstiftning och tillämpliga regler

Våra kunder ska känna en trygghet i vårt genuina ansvarstagande vad gäller miljöfrågor

Sträva och jobba för att vår klimatpåverkan kontinuerligt ska minska

Ständigt söka förbättra våra produkters miljöegenskaper. Detta genom att följa utvecklingen och aktivt ta hänsyn till materialval när vi designar, konstruerar och tillverkar våra produkter.

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss