Cart00 kr

Ifö

Ifö har arbetat med porslin i över hundra år och med badrum i nästan åttio. Ifö har lärt sig en hel del på den tiden. Vad som fungerar och håller, och vad som inte gör det. De föredrar rejäla och beprövade material. Glaserat porslin och emaljerat stål är självklara material för dem när det gäller sanitetsprodukter – trots att det finns många andra material som både är billigare och lättare att tillverka. 
 
När du köper Ifö kan du känna dig trygg.Deras tillverkningsprocess är en av de modernaste i världen och alla produkter kontrolleras för hand av erfarna proffs. Ingenting lämnas åt slumpen. Allai Ifö produkter är CE-märkta och de har varit kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 sedan 1994 och miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan 1998. Dessutom arbetar  de med Nordic Quality, en oberoende kvalitetsmärkning för din trygghet.
 Läs mer...
51 Produkter

 

Allt hör samman. Allt har en tanke.

Innovation syns inte alltid vid första ögonkastet. Eller ens vid första användandet. Men vänta en sisådär femton år. Då kommer du att uppskatta att du valde en snålspolande WC-stol med separat vattenbehållare och släta ytor som är lätta att rengöra. Eller fukttåliga badrumsmöbler, duschar med härdat glas eller tvättställ där glasyren fortfarande är skinande vit.

För oss handlar innovation om att skapa riktigt bra badrum som underlättar för dig. De ska vara lätta att installera, passa perfekt ihop – både funktions- och designmässigt - hålla länge och vara enkla att rengöra. Just rengöringen har blivit lite av en paradgren för oss. Ingen vill ju städa badrummet oftare än nödvändigt. Ta en titt på några av våra senaste innovationer nedan. Hur skulle dessa kunna underlätta för dig – idag eller om tio år?

Ifö Rimfree®

Ifös senaste WC-serier har den så kallade Rimfree®-lösningen. Det betyder att WC-stolen inte har någon traditionell spolkant. Detta gör det svårt för bakterier och smuts att hitta ett gömställe och WC-stolen blir därför mycket mer lättstädad och hygienisk. Se video.

Fresh WC

Fresh WC är en tablett som stoppas i under den öppna spolknappen. Varje spolning frigör sedan en fräsch, väl avvägd mängd doft och färg som sköljer hela skålen. Du slipper traditionella doftblock som både hindrar ett jämnt vattenflöde, ger sämre spolning och lockar nyfikna barns fingrar. Se video.

Ifö Clean glasyr

Vår rengöringsvänliga glasyr Ifö Clean är standard på alla våra porslinsprodukter. Ifö Clean är en unik glasyr som förseglar de mikroskopiska porer som förekommer i porslin. Resultatet blir en extra hård och slät yta som står emot smuts och slitage bättre och gör porslinet ännu lättare att rengöra. Glasyren finns också på ställen som du inte alltid ser – WC-stolens utlopp och i tvättställets bräddavlopp.

Ifö Sensor

Med Ifö Sensor optimeras hygienen i badrummet eftersom du inte behöver röra spolknappen när du spolar. Rör bara handen långsamt över sensorn för en stor spolning och lite snabbare för en mindre spolning. Finns som tillval. Se video.

 

Snabbkoppling och soft-close

En WC-sits med snabbkoppling är något som underlättar städningen. Du lyfter enkelt bort sitsen vid städning och trycker sedan tillbaka den lika smidigt. Soft-close-funktionen gör att locket på din sits stängs tyst och dämpat vilket ger en trevligare atmosfär i badrummet. Se video.

 

Kvalitet

Kvalitet

För oss är kvalitet extremt viktigt. Sedan 1936 har vi samlat på oss mycket erfarenhet när det gäller badrumsporslin och vi testar kontinuerligt nya material och innovationer. Och självklart lyssnar vi alltid på våra kunder och deras önskemål

Test av våra produkter

Vi tillverkar badrumsprodukter som håller och ser fräscha ut efter många års användning. Även om material och design är viktiga, så är funktionalitet minst lika viktigt. Alla våra produkter testas för att undvika att produkter som inte håller högsta kvalitet hamnar på marknaden. En undermålig plastdetalj i spolfunktionen eller ett skruvhål som ligger någon millimeter fel duger inte.

CE-märkt

När du köper Ifö kan du känna dig trygg. Vår tillverkningsprocess är en av de modernaste i världen och alla produkter kontrolleras för hand av erfarna proffs. Alla våra produkter är CE-märkta och vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Vi är mycket stolta över våra kvalitetsmärkningar men det allra viktigaste när man designar ett badrum är att lyssna på de som verkligen använder dem. Det är därför våra produkter är lika populära bland slutkonsumenterna som bland proffs - designers och installatörer. 

Nordisk Kvalitetssäkring

Nordisk Kvalitetssäkring (Nordic Quality) är en oberoende kvalitetsmärkning för miljövänliga, energisnåla och pålitliga produkter speciellt utvecklade för nordiska installations- och funktionskrav. Produkterna är också ett bra ekonomiskt val över tid.

ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001

ISO 9001 är en kvalitetscertifiering som vi har haft sedan 1994 – den garanterar hög kvalitet och säkra produkter. ISO 14001 är en miljöcertifiering som visar att vi inte enbart arbetar för våra kunder utan också för miljön som är ett prioriterat område för oss. Vi har varit ISO 14001-certifierade sedan 1998. Sedan 2016 är vi också certifierade enligt OHSAS 18001, en standard som handlar om en säker arbetsmiljö för våra medarbetare.

Säker Vatteninstallation

Säker Vatteninstallation är ett regelverk som är framtaget av branschens aktörer för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Reglerna ställer krav på både installatörer och produkter. I systemet ingår auktorisation av VVS-företag och utbildning av VVS-montörer, arbetsledare med flera. Målet är att ge en ökad säkerhet och trygghet för brukaren.

 

En grönare inställning

När vi tittar på miljön ser vi att det finns mycket att jobba med. En grönare inställning är helt enkelt nödvändig. Vi tillverkar våra produkter på ett så miljövänligt sätt som möjligt för att med rent samvete kunna lämna över planeten till kommande generationer.

Vi har alltid miljön i åtanke när vi söker och väljer nya material. Men att bara göra miljövänliga och återvinningsbara produkter är inte tillräckligt. Vi vill att våra produkter ska göra nytta. Vi var till exempel först i världen med en snålspolande WC-stol, vilket nu är standard i hela världen. Med en snålspolande WC sparar du både vatten och pengar varje gång du spolar.

Du kan också göra en insats för miljön. Välj alltid kvalitetsprodukter. Produkter av sämre kvalitet och med mindre kontrollerad tillverkning har högre påverkan på miljön. Kvalitetsprodukter kommer att ha ett längre liv och är enklare att återvinna.

Ifö är numera den enda tillverkaren av badrumsporslin i Sverige. Visst känns det bra att dina produkter inte har fraktats över hela jordklotet? Transporter påverkar som du vet också miljön.

 

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss