Cart00 kr

Flygt

Flygt grundades i Sverige 1901 och är företaget bakom den ursprungliga elektriska dränkbara pumpen. Idag har Flygt-kunderna tillgång till ett komplett sortiment av produkter och lösningar för att transportera vatten och avloppsvatten, samt avancerad utrustning för styrning och övervakning som optimerar prestanda och energieffektivitet. Flygt-pumpar och -omrörare passar perfekt för allt från de tuffaste tillämpningarna inom avloppsvatten, dagvatten, utsläpp, RAS och WAS, till tillämpningar för rent och lätt förorenat vatten. Vi är stolta över att erbjuda våra kunder tillförlitlighet genom våra högkvalitativa pumpar och omrörare utan igensättningar tillsammans med våra expertkunskaper för att hitta rätt lösning för just deras behov. Läs mer...

26 Produkter

 

Varumärket Flygt representerar en lång historia av banbrytande utveckling av produkter och lösningar för hantering av vatten och avloppsvatten.

Det hela började i orten Emmaboda i södra Sverige, där smeden och gjutformstillverkaren Per Alfred Stenberg grundade ett gjuteri 1901. Två årtionden senare,1922, startade ingenjören Hilding Flygt ett företag för försäljning av pumpar och fläktar i Stockholm. De båda företagen fick kontakt genom en annons i en tidning 1929, vilket resulterade i att Stenberg och hans bror började tillverka Flygt-pumpar i Emmaboda.

Det stora genombrottet för företaget kom 1947, då chefsingenjören Sixten Englesson uppfann den första dränkbara dräneringspumpen. Den första dränkbara avloppspumpen lanserades 1956. På 1970-talet utökades produktsortimentet till att inkludera omrörare och andra produkter.

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss