Cart00 kr

- Hur blir jag aviserad / när får jag min leverans?

Hemeleverans:

Först hämtar transportbolaget upp leveransen från lagret. När transporterat kört din leverans till sin terminal, aviserar transportbolaget dig (normalt med SMS, men även brev eller telefonsamtal kan förekomma).

Utlämningsställe:

När transportbolaget levererat till utlämningsstället får du ett SMS att paket finns att hämta. I vissa fall kan avisering ske brevledes.

OBS! Den leveranstid du fått på mail från HemmaTema.se avser den dag, som transportbolaget hämtar upp varan från lagret. Sedan tar det olika lång tid innan du får din beställning. Detta beror ofta på var man bor i Sverige. På glesbygd har transportbolagen ibland endast en bestämd dag i veckan som leveranser sker, medan i storstadsområdena sker leveranser varje dag. 

Jag har fått ett mail från HemmaTema.se om vilken dag min beställning skickas från lagret/fabriken och nu har det gått en vecka utan jag fått något, kontakta oss på mail här. Vi kan inte svara på leveransfrågor på telefon. 

 

- Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden varierar per vara beroende på om varan är lagerförd eller ej. Beställningsvaror och tillverkningsvaror tar längre tid att leverera än lagervaror. Vid varje vara i webbshopen står aktuell leveranstid. I och med att vi skickar från olika lager kan även leveranstid för lagervaror variera till viss del. Har man beställt flera olika produkter, kan dessa komma från olika lager vid olika tidpunkter. Inom 0-3 dagar från beställning får du ett leveransbesked från oss till din mail, där framgår vilken dag som utlastning sker och om det är en delad leverans. När fraktbolaget hämtat upp din leverans, skickar dem normalt ett SMS inom 0-3 dagar, där du skall bekräfta eller ändra föreslagen leveranstid. Vid leverans till utlämningsställe får du ett SMS att du kan hämta din leverans. Beroende från vilket lager som leveransen sker, kan det vara olika fraktbolag. 

P.g.a. Corona problematiken, stämmer ibland inte leveranstiden som står i webbshopen. Det beror på att vi fått felaktig information om leveranstid på vissa produkter. I leveransbesked du får från oss efter du beställt produkten, står dock en ny uppdaterad leveranstid. Är en lagerprodukt inte skickad, går det avbeställa eller byta ut den mot likvärdig produkt. 

OBS! Den leveranstid du fått på mail från HemmaTema.se avser den dag, som transportbolaget hämtar upp varan från lagret. Sedan tar det olika lång tid innan du får din beställning. Detta beror ofta på var man bor i Sverige. På glesbygd har transportbolagen ibland endast en bestämd dag i veckan som leveranser sker, medan i storstadsområdena sker leveranser varje dag. 

 

- Hur går leveransen till?

Hemleverans sker vardagar mellan kl 8.00-17.00. Inför en hemleverans kommer transportbolaget att avisera dig (normalt via SMS) och tilldela dig en tid. I de flesta fall går denna tid att ändra i dialog med transportbolaget. Hemleverans sker till tomtgräns, närmsta port, grind eller garageuppfart.

Mindre försändelser levereras till ett lokalt utlämningsställe eller med brev till din brevlåda. Inför en leverans till utlämningsställe kommer du bli aviserad per sms eller via brev. Du löser ut ditt paket genom att uppvisa aviseringen och legitimation.

Har man beställt flera olika produkter, kan dessa komma från olika lager vid olika tidpunkter och på olika leveranssätt. Inom 0-3 dagar från beställning får du ett leveransbesked från oss till din mail, där framgår vilken dag som utlastning sker och om det är en delad leverans.

 

- Kan jag välja annan leveransadress? 

Det går utmärkt att ändra leveransadress, detta gör du i kassan genom att välja ”annan leveransadress”. Observera att detta endast gäller vid direktbetalning. Du kan direktbetala via kort-, direkt- eller förskottsbetalning. När varan har lämnat lagret går det inte att ändra leveransadressen, utan att transportbolaget tar betalt för adressändring. Därför är det extra viktigt att du innan ordern genomförs och godkänns kontrollerar att leveransadressen är helt korrekt.

 

- Vad skall jag göra när jag tar emot leveransen? 

Vid hemleverans:

Direkt när du tar emot din leverans (innan chauffören lämnar dig) kontrollera om du ser några skador på emballaget eller produkten. Syns något skall chauffören notera skadan på fraktsedeln tillsammans med dig. Detta är viktigt för att friställa dig som kund från ansvar över den uppkomna skadan. Skadan skall dokumenteras med foto, även i de fall du upptäcker skadan på varan när du tagit av emballaget. Skada som inte syns på emballaget är en dold skada och det är därför viktigt att du kan visa upp foto på emballaget där det framgår att det inte är skadat. En skada måste anmälas till oss inom 7 dagar, annars uteblir ersättning. 

Vid leverans till utlämningsställe:

Dokumentera skador på emballage genom att fota dem. Har även varan blivit skadad är det viktigt att du även dokumenterar skadan genom foto eller film (välj det som bäst tillämpas för att påvisa skada)

Anmäla skada:

Se reklamationer, klicka här.

 

- Kan jag flytta min leveranstid? 

I vissa fall kan vi senarelägga din leverans, är den redan skickad går det inte att senarlägga leveransen. Klicka här för att maila oss angående önskemål om att flytta leveranstid.

 

Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss