Cart 0 0 kr

Förlängningssladd & Skarvsladd

Tre viktiga saker att tänka på vid val av skarvsladd, förlängningssladd, skarvuttag, övergångssladd, adapter, skarvuttag och kabelvinda. 

 1. Välj rätt typ av klassning för din sladd eller adapter beroende på om den skall sitta ute eller inne. Ska den sitta ute, välj minst IP44 klassning. Detta för att den skall tåla fukt. 
 2. Välj rätt längd, välj gärna lite längre än du tänkt dig, då det ibland blir lite annorlunda än vad man först tänkte sig. Det går aldrig att få en för kort sladd längre! Om du väljer förlängningssladd på rulle, ska du dock tänka på att om du har mycket kabel upprullat på rullen, kan den bli varm vid högbelastning.
 3. Välj rätt dimension på ledarna, så kabeln inte blir överbelastad och därmed för varm. För normalt husmansbehov brukar 1,5 mm2 vara lagom.

Vi erbjuder bra kvalitets produkter till bra pris från bland annat Malmbergs och Hide a Lite. Oavsett om du ska använda sladden inomhus eller utomhus kan hittar du här lämplig sladd eller adapter. För utomhusbruk erbjuder vi slagtåliga material som klarar av vårt klimat och är godkända. Det är alltid bra att koppla in sladden i en jordfelsbrytare, om det inte finns en central jordfelsbrytare. Filtrera för att få upp relevanta träffar direkt.

48 Produkter
 • Filtrera
  • Tillverkare
  • Färg
  • Produkt
  • Typ
Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss