Cart 0 0 kr

Betong- & Tegelpannor

Bra guider för hur jag utför mitt takbyte och vad jag ska tänka på i samband med takbyte!

I vårt byggvaruhus både i Malmö och här i vår byggshop hittar du byggvaror som betongpannor tegelpannor, takpapp, takduk, nockpannor, samt snö- och taksäkerhet. Ska du byta tak eller lägga ett nytt tak, så hittar du bra pris och kvalité hos HemmaTema.se. Här finns allt från en frånluftshuv för ventilationen, till ett komplett tak.

Fyra saker du skall tänka på i samband med takbyte.

 1. Det krävs bygglov om du vill ändra form eller färg på dina takpannor. Har du annat material än takpannor krävs det också bygglov. I vissa fall krävs det inte bygglov, kolla alltid med ditt byggnadskontor nära dig.
 2. Är det lika bra att tvätta takpannorna? Nej, det är det inte. Fel utfört skadar det dina pannor och förkortar ytterligare livslängden, men även rätt utfört förlänger det inte livslängden. Dessutom är ju förmodligen underlagsduken eller underlagspappen föråldrar och det är den som håller tätt mot det vatten och snö som tränger in under din takpanna.
 3. Har du idag ett lättviktstak med papp, plåt eller eternit, kontrollera att dina takstolar håller för den ökade vikten som takpannor innebär. Ta gärna kontakt med en byggnadskonstruktör. 
 4. Gör du takbytet själv, följ tillverkarens montage anvisning. Anlitar du en firma som skall byta ditt tak, så rekommenderar vi att du väljer en certiferad takfirma med bra referenser. 

Kontakta gärna vår kundtjänst för mer råd om ditt takbyte. HemmaTema.se erbjuder även Installerat & Klart takbyte i en radie om 60 km från Malmö, läs mer, genom att klicka på länken BEHÖVER DU HJÄLP ATT LÄGGA TAKET?

 

62 Produkter
 • Filtrera
  • Varumärke
  • Form
  • Färg
  • Material
  • Modell
Produkter

Mina sidor

Förmåner

Om oss